Die Woord vir Vandag

2020-10-29

'Die hemelse dinge'

Geskryf deur Bob and Debby Gass

Kolossense 3:2 NLV

Die Bybel sê: 'Laat julle gedagtes beheer word deur die hemelse dinge, nie deur dinge op hierdie aarde nie.' Daar is baie dinge wat in hierdie wêreld kan gebeur wat maklik ons gedagtes en emosies kan affekteer. Ons moet leer om bo hulle uit te rys. Wanneer negatiewe gedagtes opbou en beheer van jou emosies probeer neem, moet jy 'n paar minute neem om jou gedagtes op 'die hemelse dinge' te fokus. Dit help dikwels om op 'n positiewe manier oor dit wat jou pla, te praat.

Gesels byvoorbeeld as volg met jouself: 'My familie mag dalk nie alles wees wat ek wil hê hulle moet wees nie, maar ek is dankbaar dat ek 'n familie het. My huis mag dalk nie so mooi en netjies wees soos ek dit sal verkies nie, maar dis steeds 'n goeie plek om te bly. Ek mag dalk tans deur 'n moeilike tyd gaan, maar Jesus is met my en gaan my hierdeur bring.'

Die duiwel weet watter knoppies om te druk om 'n emosionele reaksie te ontlok. Wat moet jy dus doen? Staan op God se Woord: 'Geseënd is hulle vir wie U vermaan, Here, vir wie U uit u gebooie onderrig. U gee hom verligting in moeilike tye...' (Psalm 94:12-13 NLV).

Hoe meer jy jouself dissiplineer om nee vir jou gevoelens en ja vir God se wysheid te sê, hoe makliker word dit om die Vyand in 'n geestelike stryd te oorwin. Besluit dus vandag dat jy nie jou lewe rondom onbetroubare emosies gaan rangskik nie en fokus eerder op 'die hemelse dinge'!

Sielskos: Esra 1-2; Joh 7:14-24; Ps 104:24-35; Spr 24:28

Skakels na Bybelverse: Holy Bible

Eerste Rekord    |    Vorige Rekord    |    Volgende Rekord    |    Laaste RekordCurrent track

Title

Artist

Background
Radiokansel 657AM